March 03, 2011

Architect Manuel Villa Design The Polyhedron Habitable Project

The project needs to improve the natural space, to restructure its original vocation, the resident woods. Thereof, the notion of “park” refers to a improved natural atmosphere that allows for several activities to be discovered as users themselves dwell in it. The accompanying building, facing the natural landscape, constitutes a complementary space that supplies protection, refuge, or a dwelling area. Being a light structure, it should be able to give a protection and shelter sensation, and at the same time allow for several activities inside it, especially those having to do with space perception and understanding. To come into form, the project is inspired in the shape’s perception processes the children develop in their first years of life. The basic shapes of things and their differences are key elements in the development of knowledge, and specifically in acquiring reading skills and geometric basic concepts.


The outcome is a Regular Polyhedron –a “Truncated Cubic-octahedron”– distorted into an inhabitable space a self-standing volume with one of his faces opened to the environment, and little windows on the sides and at the top that supply day light and optimal air circulation conditions. Inside, the space is set with a illustration area with a desk and ledge, and a latent leave (sofa). - via -






0 komentar:

Post a Comment